fbpx

Vrbovica- najbolji prirodni lijek za prostatu

 Piše: Prim. dr. Selver Šabanović – specijalista urolog

Poklonici tradicionalne medicine tvrde da je najbolji lijek za prostatu vrbovica (Epilobium parviflorum), u narodu poznata i kao svilovina, mala ili bijela mlječika, crveni noćurak, vrbova ružica. Posjeduje izuzetno antiseptičko, antibakterijsko i antiupalno svojstvo, a pojedini travari tvrde da ima i antikancerogenu moć. Kada su upale u pitanju, posebno je efikasna u liječenju bešike, bubrega i bakterija u urinarnom traktu.

Izuzetno je cijenjena u cijeloj Evropi, a posebno u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj. Koristili su je i drevni narodi, ali je tokom vijekova pala u zaborav. Prije nekoliko decenija, iz zaborava je izvukla austrijski herbalist i autor poznatih publikacija o ljekovitom bilju Marija Treben, od tada ona doživljava renesansu i postaje popularna kao nekada. Obilato su je koristili u liječenju vojnika na teritoriji stare Njemačke, Rusije, Tibeta i Mongolije. Američki Indijanci su je zimi mazali da zaštite kožu i od nje pripremali čaj protiv zatvora i tvrde stolice koji su mogle da piju i bebe.

Iskustva osoba koje imaju bolesnu prostatu, ali i druge organe urinarnog trakta, pokazuju da im ova biljka može donijeti izlječenje i vratiti u zdravo stanje. Naročito se pokazala efikasnom kod problema se mokrenjem, koji su uzrokovani uvećanjem i upalom prostate. Pomaže i kod drugih tegoba vezanih za prostatu, posebno kod akutnog prostatitisa izazvanog bakterijom ešerihijom koli, klebsielom, proteusom.

Kod pacijenata koji su operisali prostatu, čaj od vrbovice uklanja osjećaj pečenja i ostale tegobe koje se javljaju u postoperativnom periodu.

Kapsule sa ekstraktom vrbovice-EPIPROSTOL®  domaćeg proizvođača fitofarmaceutskih proizvoda CYDONIA nudi praktično rješenje kod upalnih stanja prostate i benigne hiperplazije prostate (uvećanje prostate).

Jedna kapsula ektrakta vrbovice EPIPROSTOL® zamjenjuje 20 šolja čaja od vrbovice.

EPIPROSTOL®  se koristi jednom dnevno poslije jela  i dostupan je u apotekama širom Bosne i Hercegovine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on google
Share on reddit

Najnovije:

O proizvodima

Vagitorije sa uljem čajevca

Piše: prim.dr.med, specijalist ginekologije i opstetricije AIDA ZUJOVIĆ-AJANOVIĆ  Među najčešćim ginekološkim problemima svakako predstavljaju vaginalne infekcije. Mogu se pojaviti zbog brojnih uzroka:  Pada imuniteta zbog neke

Pročitaj više »
O proizvodima

Propolis vagitorije

Piše: Primarijus, doc. dr. sc. Nevačinović Enida, dr. med.Specijalista ginekologije i akušerstvaSubspecijalista fetalne medicine i opstetricijeKlinika za ginekologiju i akušerstvoŠef Odjela porodilišteMedicinski fakultet Univerziteta u

Pročitaj više »