fbpx
Search
Close this search box.

O nama

Cydonia d.o.o. osnovana je 1995. godine sa idejom proizvodnje naše jedinstvene marke biljnih proizvoda. Od tada proizvodimo biljnu kozmetiku, sportsku fitokozmetiku, dodatke prehrani, biljne ekstrakte i proizvode za aromaterapiju.

Posebna pažnja posvećena je proizvodnji vlastitih biljnih ekstrakata kao osnovu za dobivanje proizvoda prepoznatljivog kvaliteta. Primjena esencijalnih ulja poznatog sastava, hemotipova i porijekla omogućava nam dobivanje efikasnih proizvoda primjenjivih u različitim područjima. Kao osnovu za razvoj novih proizvoda primjenjujemo najnovija znanstvena saznanja iz područja biljne medicine, kao i rezultate vlastitih istraživanja.

Naš proizvodni proces je u skladu sa principima dobre proizvodne prakse (GMP) za koje smo dobili certifikat ISO 22716: 2007. Za proizvodnju dodataka prehrani dodijelili smo certifikat ISO 22000: 2005, kao i certifikat za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001: 2015.

Strategija poslovanja

Poslovna strategija kompanije Cydonia je od samog početka bila usmjerena prema vlastitoj proizvodnji i razvoj inovativnih formulacija. Proizvodi iz asortimana vlastite proizvodnje:

Strana tržišta

U cilju ostvarivanja postavljenih ciljeva provedene su intezivne aktivnosti na izvozu proizvoda. Mnoge od naših proizvoda uslužno sa našim partnerima mogu  se pronaći u slijedećim zemljama: Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kuvajt, Makedonija (FYOM), Republika Srbija, Kraljevina Holandija, Irska, Ukrajina.

Ljudski resursi

Od samog osnivanja, pa do danas politika kompanije Cydonia je bila usmjerena ka obezbjeđivanju najkvalitetnih kadrova na svim nivoima stručne spreme.

Prostor i proizvodnja

Proizvodnja je organizirana u savremeno dizajniranom proizvodnim prostorima koji svojim projektiranim i izvedenim cjelinama i detaljima zadovoljavaju najstrože standarde.

U cilju unapređenja proizvodnog procesa strateških proizvoda sukcesivno je tokom proteklih godina nabavljana oprema koja svojim automatizovanim i poluautomatizovanim radom osigurava dovoljne kapacitete koji mogu zadovoljiti trenutne zahtjeve tržišta.

Osiguranje kvaliteta

Kao poseban mehanizam ostvarenja dosadašnjih ciljeva je uspostavljen sistem kvaliteta koji se vrši preko funkcije osiguranja kvaliteta kao prve stepenice do krajnjeg cilja totalnog upravljanja kvalitetom (Total Quality Managmenta), koji je jedan od ciljeva kompanije.

Osiguranje kvaliteta (Quality Assurance–QA) je sistemski pristup upravljanja kvalitetom koji definira i ostvaruje radnje koje dovode do smanjenja raznolikosti i uvođenja jednoobraznosti u sistem tako što nadgleda, realizuje i reaguje na sve činioce koji mogu poremetiti sistem.

 Firma Cydonia radi prema najvisim standardima kontrole kvaliteta ISO22000-2005 proizvoda iz grupe dodataka prehrani i ISO 22716 za kozmeticke proizvode.