fbpx
ultra cal kapsule

ULTRA CAL kapsule Ca+vit D3+vit K2

SKU 387011200216 Category

Idealna kombinacija nutrijenata za jake kosti kod stanja smanjene gustoće kostiju. Koristi se kod prevencije i tretmana osteoporoze.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Pakovanje

60 kapsula

17.90KM

ULTRA CAL kapsule
Unapređena formulacija kalcijuma, vitamina D3 i vitamina K2, magnezijuma i cinka

Predstavlja izvrsnu potporu kostima. Kalcijum i magnezijum doprinose normalnom energetskom metabolizmu i održanju normalnih kostiju. Vitamin D3 i K2 doprinosi apsorpciji kalcijuma u kosti kod prevencije i tretmana osteoporoze. Dodatak oligominerala pospješuje jačanje kosti.

Osteoporoza

Poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, te može uzrokovati frakture. Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaju i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti potpuno obnoviti kost, kao što je u normalnim okolnostima slučaj. Gotovo svaka četvrta žena starija od šezdeset godina boluje od osteoporoze. Podložnije obolijevanju su žene koje su rano ušle u menopauzu ili su im kirurški, prije 45-e godine, uklonjeni jajnici. Postoje i ostali čimbenici koji pridonose obolijevanju: nizak rast, neuravnotežen menstrualni ciklusanoreksijafluoriranje vode[1]alkoholizam i pušenje.

Način upotrebe: jedna kapsula dnevno uz jelo.

Osteoporoza

Pakovanje

60 kapsula

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Ultra Iron

Ultra IRON

Ultra IRON su kapsule koje ke koriste kao pomoć kada se javi anemija. Dodatak prehrani koji sadrži željezo, Vitamin C, folnu kiselinu i kompleks vitamina B za dobru krvnu sliku, vitalnost i energiju.

Polar Ice gel 100 ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.