fbpx
ultra cal kapsule

ULTRA CAL kapsule Ca+vit D3+vit K2

SKU 387011200216 Category

Idealna kombinacija nutrijenata za jake kosti kod stanja smanjene gustoće kostiju. Koristi se kod prevencije i tretmana osteoporoze.

 

 

 

 

 

 

 

Pakovanje

60 kapsula

17.90KM

ULTRA CAL Kapsule
Unapređena formulacija kalcijuma, vitamina D3 i vitamina K2, magnezijuma i cinka

Predstavlja izvrsnu potporu kostima. Kalcijum i magnezijum doprinose normalnom energetskom metabolizmu i održanju normalnih kostiju. Vitamin D3 i K2 doprinosi apsorpciji kalcijuma u kosti kod prevencije i tretmana osteoporoze. Dodatak oligominerala pospješuje jačanje kosti.

Osteoporoza

Poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, te može uzrokovati frakture. Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaju i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti potpuno obnoviti kost, kao što je u normalnim okolnostima slučaj. Gotovo svaka četvrta žena starija od šezdeset godina boluje od osteoporoze. Podložnije obolijevanju su žene koje su rano uMast od kantariona 30 mlšle u menopauzu ili su im kirurški, prije 45-e godine, uklonjeni jajnici. Postoje i ostali čimbenici koji pridonose obolijevanju: nizak rast, neuravnotežen menstrualni ciklusanoreksijafluoriranje vode[1]alkoholizam i pušenje.

Način upotrebe: jedna kapsula dnevno uz jelo.

Osteoporoza

Pakovanje

60 kapsula

Moglo bi vas još zanimati

Ultra IRON kapsule

Ultra IRON

Ultra IRON su kapsule koje ke koriste kao pomoć kada se javi anemija. Dodatak prehrani koji sadrži željezo, Vitamin C, folnu kiselinu i kompleks vitamina B za dobru krvnu sliku, vitalnost i energiju.

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Zevisel - Cydonia

ZEVISEL

Zevisel kapsule su jedinstvena kombinacija cinka i selena, vitaminini C,D i E, doprinose jačanju imuniteta, efikasnoj borbi protiv stresa, ubrzanju oporavka poslije bolesti i stanja iscrpljenosti, smanjenju rizika za nastanak maligniteta i usporavanju procesa starenja.