fbpx
Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje

SKU 387011200133 Category

Ulje rinicusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Ricinusovo ulje odličan je dezinficijens za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posjekotine…). Ricinusovo ulje je idealno sredstvo za njegu suhe kože, kože sklone infekcijama, zrele kože (budući da umanjuje pojavu bora) te za njegu kose.

 

Pakovanje

30 ml

5.90KM

Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i korijen kose (za razliku od većine ulja za njegu koji ne prodiru duboko u kožu i djeluju površinski, ulje ricinusa dubinski njeguje kožu i kosu).

Ricinusovo ulje hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Ricinusovo ulje odličan je dezinficijens za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posjekotine…).

Ricinusovo ulje je dobijeno presovanjem sjemeki ricinusa (Ricinus communis).

Ricinusovo ulje se koristi za njegu kože, kose, noktiju, trepavica i kao purgativ.

Način primjene za ricinusovo ulje :

Vanjska primjena:
Njega kose: Ricinusovo ulje se stavi na kosu, drži 20 minuta a zatim kosa ispere. Njega kože: Ricinusovo ulje se nanese na kožu i masira dva puta dnevno.

Njega trepavica:
Ricinusovo ulje se nanese četkicom na trepavice jednom uveče. Nokti se mažu dva puta dnevno u tankom sloju. Koristi se za skidanje šminke sa lica i obrva.

Unutarnja primjena:
U svrhu pražnjenja crijeva popiti jednu kafenu kašiku(5 g) dnevno, sa voćnim sokom, isključivo prema preporuci ljekara.

Slični proizvodi:

Pakovanje

30 ml

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Zevisel - Cydonia

ZEVISEL

Zevisel kapsule su jedinstvena kombinacija cinka i selena, vitaminini C,D i E, doprinose jačanju imuniteta, efikasnoj borbi protiv stresa, ubrzanju oporavka poslije bolesti i stanja iscrpljenosti, smanjenju rizika za nastanak maligniteta i usporavanju procesa starenja.

Polarni gel 100ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.