fbpx

Ricinusovo ulje

SKU 387011200133 Category

Idealno sredstvo za njegu suhe kože, kože sklone infekcijama, zrele kože (budući da umanjuje pojavu bora) te za njegu kose.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Pakovanje

30 ml

5.90KM

Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i korijen kose (za razliku od većine ulja za njegu koji ne prodiru duboko u kožu i djeluju površinski, ulje ricinusa dubinski njeguje kožu i kosu).

Ulje ricinusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Ricinusovo ulje odličan je dezinficijens za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posjekotine…).

Ricinusovo ulje je dobijeno presovanjem sjemeki ricinusa(Ricinus communis).

Koristi se za njegu kože, kose, noktiju, trepavica i kao purgativ.

Način primjene:

Vanjska primjena:
Njega kose: Ricinusovo ulje se stavi na kosu, drži 20 minuta a zatim kosa ispere. Njega kože: Ricinusovo ulje se nanese na kožu i masira dva puta dnevno.

Njega trepavica:
Ricinusovo ulje se nanese četkicom na trepavice jednom uveče. Nokti se mažu dva puta dnevno u tankom sloju. Koristi se za skidanje šminke sa lica i obrva.

Unutarnja primjena:
U svrhu pražnjenja crijeva popiti jednu kafenu kašiku(5 g) dnevno, sa voćnim sokom, isključivo prema preporuci ljekara.

Pakovanje

30 ml

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Ultra Iron

Ultra IRON

Ultra IRON su kapsule koje ke koriste kao pomoć kada se javi anemija. Dodatak prehrani koji sadrži željezo, Vitamin C, folnu kiselinu i kompleks vitamina B za dobru krvnu sliku, vitalnost i energiju.

Polar Ice gel 100 ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.