fbpx
anti-acne cream - anti akne krema

Anti akne krema sa uljem čajevca

SKU 3870112000659 Category

Anti akne krema sa uljem čajevca je prirodni proizvod koji efikasno tretira blage do umjerene akne. Akne su pojava na koži koja se javlja kada se folikuli dlake začepe mrtvim ćelijama kože i uljem te često uzrokuju mitisere, bijele tačke i bubuljice. Najčešće se pojavljuju na licu, zatim leđima, dekolteu i ramenima.

Pakovanje

30 ml

8.00KM

Anti akne krema – Cydonia Phytopharmaceuticals

Šta su akne?

Akne su pojava na koži koja se javlja kada se folikuli dlake začepe mrtvim ćelijama kože i uljem te često uzrokuju mitisere, bijele tačke i bubuljice. Najčešće se pojavljuju na licu, zatim leđima, dekolteu i ramenima.

Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu.

U zavisnosti od toga koliko su izražene, akne mogu prouzrokovati emocionalni stres i učiniti da se osoba osjeća nesigurno. Uz to je moguće da ostanu trajna oštećenja i ožiljci na koži, pa je važno da se sa saniranjem odmah počne. Dostupni su efikasni tretmani, ali nažalost nijedan ne može garantovati da se akne više nikada neće pojaviti.

Zašto se pojavljuju bubuljice i mitiseri?

Glavni uzroci pojave su:

  • prekomjerna proizvodnja sebuma,
  • folikuli dlake koji su zapušeni mrtvim ćelijama i masnoćom,
  • bakterije,
  • previše lučenja nekih vrsta hormona (androgena) – pubertet, trudnoća, kontracepcija.

Ostali uzroci pojave akni:

  • Pojedini lijekovi mogu dovesti do pojave akni, posebno lijekovi koji sadrže kortikosteroide, testosteron i litijum.
  • Nepravilna ishrana – hrana bogata ugljikohidratima poput hljeba, peciva i slanih grickalica može pogoršati stanje lica.
  • Stres,
  • Uska sintetička garderoba ili dodirivanje kože prljavim rukama kao i
  • Cigarete.

Akne kod dece

Akne se javljaju već na početku puberteta. Studija rađena kod 365 djece uzrasta od 9 do 10 godina pokazala je da kod čak 78 djece utvrđeno da već imaju lezije od bubuljica.  Ako vaše dijete ima akne, nemojte odlagati liječenje čekajući da same prođu. Dobra stvar je što Cydonia krema protiv akni ima prirodne sastojke i mogu je koristiti djeca od 8 godina.

Cydonia krema protiv akni – primjena i djelovanje

Proizvod je namijenjen za njegu i regeneraciju kože zahvaćene aknama. Efikasnost proizvoda potiče od eteričnog ulja čajevca koje djeluje blagotvorno na kožu zahvaćenu aknama na potpuno prirodan način. Ulje čajevca je prirodni antibiotik.

Prvi znaci poboljšanja se mogu primijetiti već poslije 10 do 15 dana od početka upotrebe kreme.

Proizvod sadrži cink oksid i titan dioksid koji predstavljaju prirodni zaštitni faktor protiv UVA/UVB zračenja.

Način primjene Cydonia kreme protiv akni:

Dva puta dnevno utrljati kremu nakon čišćenja lica i umivanja na šire područje zahvaćeno aknama. Nema ograničenja u pogledu vremena upotebe kreme, kao ni nuspojava ako se kombinuje sa drugim sredstvima za čišćenje i njegu lica.

Cydonia anti akne krema – sastav:

INCI= Sastav/INCI: PETROLATUM, LANOLIN, GLYCERIN, TALC, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, STEARIC ACID, ZINC OXIDE, TITANIUM DIOXIDE, PROPYLENE GLYCOL, CERA ALBA, SORBITAN OLEATE, CITRUS RETICULATA PEEL OIL, MELALEUCA ALTERNIFOLIA OIL, TOCOPHEROL

Drugi proizvodi:

Pakovanje

30 ml

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Zevisel - Cydonia

ZEVISEL

Zevisel kapsule su jedinstvena kombinacija cinka i selena, vitaminini C,D i E, doprinose jačanju imuniteta, efikasnoj borbi protiv stresa, ubrzanju oporavka poslije bolesti i stanja iscrpljenosti, smanjenju rizika za nastanak maligniteta i usporavanju procesa starenja.

Polarni gel 100ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.