fbpx
Ulje čajevca

Ulje čajevca 10 ml

SKU 387011200036 Category

Eterično ulje čajevca može se koristiti nerazblaženo za liječenje rana, posjekotina, alergijskih reakcija na koži, rana usljed uboda insekata, gnojnih rana, dijabetičnih rana koje sporo zarastaju, čireva na koži, bradavica po rukama, kao i genitalnih bradavica (kondiloma), gljivičnih infekcija stopala (Tinea pedis), kao i gljivičnih infekcija nokta (Onychomycosis).

Pakovanje

10 ml

7.50KM

Eterično ulje australijskog čajevca 10ml

Ulje čajevca – sastav:

Glavni sastojci:

Eterično ulje čajevca mora odgovarati australijskom standardu koji zahtijeva minimum 30% monoterpenola: Terpinen-4-ol i maksimum 15 % oksida: 1,8-cineol.

Ostali sastojci su:

alfa-pinen, sabinen, alfa terpinen, limonen, para-cimen, gama-terpinen, alfa-terpinolen i alfa-terpineol.

Pomaže pri liječenju

Australijski čajevac se kao eterično ulje može se koristiti nerazblaženo za liječenje rana, posjekotina, alergijskih reakcija na koži,rana usljed uboda insekata, gnojnih rana, dijabetičnih rana koje sporo zarastaju, čireva na koži, bradavica po rukama, kao i genitalnih bradavica (kondiloma), gljivičnih infekcija stopala (Tinea pedis), kao i gljivičnih infekcija nokta (Onychomycosis).

Ulje čajevca aktivno je protiv gram pozitivnih, gram negativnih bakterija, protiv gljivica i plijesni i protiv virusa. Pročitajte više…

Doziranje i način primjene

Ulje čajevca primjenjeno jednom dnevno na obične bradavice na rukama djece (Human papilloma virus) u roku od 12 dana dovelo je do potpunog odstranjivanja bradavica i re-epitelizacije inficiranog područja.

Ulje čajevca (100%) naneseno direktno u kapima (10-20 kapi) na zagrijana stopala može pomoći u liječenju gripe, kao i virusnih i bakterijskih infekcija dišnih puteva.

Kupka koja sadrži ulje može pomoći u lječenju prehlade, gripe, virusnih ili bakterijskih infekcija dišnih puteva.

Gljivične infekcije nokta (Onychomycosis) mogu se uspješno liječiti ako se koristi australijski čajevac. Direktnim nanošenjem 100% ulja dva puta dnevno, na zaslon nokta u periodu od 6 mjeseci.

Da li je čajevac štetan?

Australijski čajevac nije štetan, ako se primjeni pravilno i u dozvoljenim količinama. Potencijalni rizik postoji ako se 100% ulje čajevca popije u većim količinama. Naneseno na kožu kod osjetljivih pojedinaca može dovesti do iritacije, osjećaja peckanja i crvenila. U ovakvim slučajevima terapiju treba odmah prekinuti. Ulje 100% australijskog čajevca ne smije se ukapavati u uši jer može dovesti do oštećenja sluha.

Da li postoje interakcije sa nekim lijekovima?

Nisu zapažene interakcije preparata čajevca sa lijekovima.

Da li čajevac smiju koristiti trudnice i dojilje?

Nema dovoljno naučnih informacija koje govore o primjeni ulja čajevca u toku trudnoće i dojenja. Postoje međutim pojedinačno opisana iskustva eksperata iz aromaterapije sa 30-godišnjim iskustvom o bezbjednoj primjeni za vrijeme trudnoće i dojenja. Niti u jednom od navedenih slučajeva nisu uočene štetne posljedice po majku niti novorođenče.

Pakovanje: 10 ml

Proizvođač: Cydonia Phytopharmaceuticals

Pakovanje

10 ml

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Zevisel - Cydonia

ZEVISEL

Zevisel kapsule su jedinstvena kombinacija cinka i selena, vitaminini C,D i E, doprinose jačanju imuniteta, efikasnoj borbi protiv stresa, ubrzanju oporavka poslije bolesti i stanja iscrpljenosti, smanjenju rizika za nastanak maligniteta i usporavanju procesa starenja.

Polarni gel 100ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.