fbpx
epiprostol

Epiprostol kapsule 30 komada

SKU 3870112002059 Category Tags , , ,
EPIPROSTOL- kapsule sa ekstraktom biljke sitnocvijetne vrbovice za tretman i održavanje zdravlja prostate i urogenitalnog trakta

 

 

Pakovanje

30 kapsula

14.00KM

Epiprostol kapsule – prirodni lijek za prostatu
Šta su bolesti prostate:
  1. Prostatitis označava raznorodnu skupinu poremećaja s nadražajnim ili opstrukcijskim smetnjama mokrenja uz bolove u međici.
  2. Benigna hipertrofija prostate (BHP) je nemaligno adenomatozno prerastanje periuretralnog dijela. Simptomi se odnose na smetnje izmokravanja, nikturija, otežan početak mokrenja, slabljenje mlaza, nepotpuno izmokravanje, terminalno kapanje.
  3. Apsces prostate- žarišno nakupljanje gnoja koje nastaje kao komplikacija akutnog prostatitisaUvećana prostata
Ekstrakt vrbovice

Poklonici tradicionalne medicine tvrde da je najbolji lijek za prostatu vrbovica (Epilobium parviflorum), u narodu poznata i kao svilovina, mala ili bijela mlječika, crveni noćurak, vrbova ružica. Posjeduje izuzetno antiseptičko, antibakterijsko i antiupalno svojstvo, a pojedini travari tvrde da ima i antikancerogenu moć.

Kada su upale u pitanju, posebno je efikasna u liječenju bešike, bubrega i bakterija u urinarnom traktu.

Izuzetno je cijenjena u cijeloj Evropi, a posebno u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj. Koristili su je i drevni narodi, ali je tokom vijekova pala u zaborav. Prije nekoliko decenija, iz zaborava je izvukla austrijski herbalist i autor poznatih publikacija o ljekovitom bilju Marija Treben, od tada ona doživljava renesansu i postaje popularna kao nekada.

Iskustva osoba koje imaju bolesnu prostatu, ali i druge organe urinarnog trakta, pokazuju da im ova biljka može donijeti izlječenje i vratiti u zdravo stanje. Naročito se pokazala efikasnom kod problema se mokrenjem, koji su uzrokovani uvećanjem i upalom prostate.

Kako pomažu ove kapsule?

Pomaže i kod drugih tegoba vezanih za prostatu, posebno kod akutnog prostatitisa izazvanog bakterijom ešerihijom koli, klebsielom, proteusom.

Kod pacijenata koji su operisali prostatu, čaj od vrbovice uklanja osjećaj pečenja i ostale tegobe koje se javljaju u postoperativnom periodu.

Kapsule sa ekstraktom vrbovice-EPIPROSTOL  domaćeg proizvođača fitofarmaceutskih proizvoda CYDONIA nudi praktično rješenje kod upalnih stanja prostate i benigne hiperplazije prostate(uvećanje prostate).

Jedna kapsula ektrakta vrbovice EPIPROSTOL zamjenjuje 20 šolja čaja od vrbovice.

Doziranje:

Jednom dnevno poslije jela i dostupan je u apotekama širom Bosne i Hercegovine.

Epiprostol – aktivni sastojci:

Vrbovica (Epilobium parviflorum) ekstrakt u Epiprostolu sadrži mnoge aktivne sastojke kao što su: Enotein A i B, Kvercetin, Beta sitosterol, Kamferol, Miricetin, Provitamin A i vitamin C.

Sastojak koji se smatra najvažnijim za povoljan učinak ekstrakta Epilobium parviflorum, za održavanje zdravlja prostate je makrociklični elagitanin Enotein B.

Upotrebom jedne kapsule EPIPROSTOL dnevno pomaže održavanju zdrave prostate i urinarnog sistema u cjelini.

Epiprostol kapsule

Pakovanje

30 kapsula

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Zevisel - Cydonia

ZEVISEL

Zevisel kapsule su jedinstvena kombinacija cinka i selena, vitaminini C,D i E, doprinose jačanju imuniteta, efikasnoj borbi protiv stresa, ubrzanju oporavka poslije bolesti i stanja iscrpljenosti, smanjenju rizika za nastanak maligniteta i usporavanju procesa starenja.

Polarni gel 100ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.