fbpx

Valerijana kapsule

SKU 387011200095 Category

Valerie je dodatak prehrani, za pomoć kod blagih simptoma stresa, nemira i napetosti kod odraslih osoba starijih od 18 godina.

Pakovanje

30 kapsula

9.90KM

Kapsule valerijane su dodatak prehrani, za pomoć kod blagih simptoma stresa, nemira i napetosti kod odraslih osoba starijih od 18 godina. Sadrže eterično ulje valerensku kiselinu, valepotriate, kao i aminokiseline arginin, GABA, glutamin i tirozin. Valerijana je oficijalna biljka koja je poznata po pozitivnom učinku na poticanje prirodnog sna.

Medicinsko djelovanje:

Valerijana djeluje kao prirodni anksiolitik i sedativ, pa je pogodna za ublažavanje anksioznosti, stanja koje se očituje osjećajem tjeskobe, straha, sve do pojave panike, uz psihomotornu napetost i unutrašnji nemir. Anksioznost je najčešće nemotivirana i nije vezana za objekt ili osobu. Valerijana je u ovom slučaju blaža prirodna alternativa benzodiazepinima. U slučajevima poremećaja spavanja, kao i nemira izazvanog nervnim oboljenjima, valerijana se pokazala djelotvornom i kao lijek je priznata od Svjetske Zdravstvene Organizacije, Njemačke Komisije E, kao i Europske Znanstvene Kooperative za Fitoterapiju(ESCOP).

Jedna kapsula Valerie sadrži:

Aktivni sastojci (INCI)
VALERIJANA (Valeriana officinalis root extract 10:1) 400 mg

Način primjene:

1×1 kapsula dnevno, 30 minuta prije spavanja

Da li je valerijana štetna?

Valerijana spada u skupinu neškodljivih ljekovitih biljaka. Nema poznatih kontraindikacija niti neželjenih efekata.

Da li postoje interakcije sa nekim lijekovima?

Nisu dokazane interakcije preparata valerijane sa lijekovima.

U kojim se ljekovitim oblicima primjenjuje?

Valerijana se primjenjuje u obliku čaja od korijena, tableta ili kapsula koje sadrže ekstrakt iz korijena valerijane , tinkture, kupke za vanjsku primjenu.

Da li valerijanu smiju koristiti trudnice i dojilje?

Nema ograničenja za primjenu preparata valerijane za vrijeme trudnoće i u toku dojenja.

Ostali proizvodi:

Pakovanje

30 kapsula

Moglo bi vas još zanimati

Evagyn - Cydonia

Evagyn

EVAGYN vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Zevisel - Cydonia

ZEVISEL

Zevisel kapsule su jedinstvena kombinacija cinka i selena, vitaminini C,D i E, doprinose jačanju imuniteta, efikasnoj borbi protiv stresa, ubrzanju oporavka poslije bolesti i stanja iscrpljenosti, smanjenju rizika za nastanak maligniteta i usporavanju procesa starenja.

Polarni gel 100ml

Polarni gel 100ml

Polarni gel sadrži mješavinu eteričnih ulja koja pomažu trenutnom uklanjanju bolova kod sportskih i drugih povreda. Smanjuje grčeve u mišićima, bolove i otoke usljed edema i podliva.