fbpx
Search
Close this search box.

Valerijana kapsule

SKU 387011200095 Category

Valerie je dodatak prehrani, za pomoć kod blagih simptoma stresa, nemira i napetosti kod odraslih osoba starijih od 18 godina.

Pakovanje

30 kapsula

9.90KM sa PDV-om

Kapsule valerijane su dodatak prehrani, za pomoć kod blagih simptoma stresa, nemira i napetosti kod odraslih osoba starijih od 18 godina. Sadrže eterično ulje valerensku kiselinu, valepotriate, kao i aminokiseline arginin, GABA, glutamin i tirozin. Valerijana je oficijalna biljka koja je poznata po pozitivnom učinku na poticanje prirodnog sna.

Medicinsko djelovanje:

Valerijana djeluje kao prirodni anksiolitik i sedativ, pa je pogodna za ublažavanje anksioznosti, stanja koje se očituje osjećajem tjeskobe, straha, sve do pojave panike, uz psihomotornu napetost i unutrašnji nemir. Anksioznost je najčešće nemotivirana i nije vezana za objekt ili osobu. Valerijana je u ovom slučaju blaža prirodna alternativa benzodiazepinima. U slučajevima poremećaja spavanja, kao i nemira izazvanog nervnim oboljenjima, valerijana se pokazala djelotvornom i kao lijek je priznata od Svjetske Zdravstvene Organizacije, Njemačke Komisije E, kao i Europske Znanstvene Kooperative za Fitoterapiju(ESCOP).

Jedna kapsula Valerie sadrži:

Aktivni sastojci (INCI)
VALERIJANA (Valeriana officinalis root extract 10:1) 400 mg

Način primjene:

1×1 kapsula dnevno, 30 minuta prije spavanja

Da li je valerijana štetna?

Valerijana spada u skupinu neškodljivih ljekovitih biljaka. Nema poznatih kontraindikacija niti neželjenih efekata.

Da li postoje interakcije sa nekim lijekovima?

Nisu dokazane interakcije preparata valerijane sa lijekovima.

U kojim se ljekovitim oblicima primjenjuje?

Valerijana se primjenjuje u obliku čaja od korijena, tableta ili kapsula koje sadrže ekstrakt iz korijena valerijane , tinkture, kupke za vanjsku primjenu.

Da li valerijanu smiju koristiti trudnice i dojilje?

Nema ograničenja za primjenu preparata valerijane za vrijeme trudnoće i u toku dojenja.

Ostali proizvodi:

Pakovanje

30 kapsula

Moglo bi vas još zanimati

Acerola

Vitamin C, vitamin D3 i cink doprinose normalnom funkcioniranju imunološkog sistema. Vitamin C pomaže u smanjenju umora i štiti stanice od oksidativnog stresa, pomaže normalne psihološke funkcije i normalno funkcioniranje nervnog sistema.

Melisan

Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog za tonjenje u san. Ekstraktvalerijane pomaže u opuštanju, na taj način doprinosi mentalnom zdravlju i lakšoj borbi sa užurbanom svakodnevnicom.

Magnesio

Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića, normalnom funkcioniranju živčanog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Riboflavin (vitamin B2), niacin, pantotenska kiselina, vitamin B6, folat (folna kiselina) i vitamin B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.